Wings for Life World Run 2021.

U isto je vrijeme diljem svijeta u nedjelju 9.svibnja krenulo trčati 184.236 ljudi.
Među njima smo bili i mi.

„Već pet godina sudjelujemo na utrci Wings for Life World Run, ove godine je naš Cross Sport Delnice predstavljalo 34 člana. Od ukupno 7205 timova sudionika utrke, osvojili smo 286. mjesto u svijetu i time se izrazito ponosimo“ istaknuo je Darko Pirc, trener i osnivač Cross Sporta. 

Zakladu Wings for Life Kinigadner i Mateschitz osnovali su kako bi se potaknuo razvoj znanosti s ciljem izlječenja svakoga tko boluje od ozljede leđne moždine, što do tada nije imalo dovoljnu financijsku potporu. Od kada je inicijativa započela 2014. godine otrčano je ukupno 9.034.954 kilometara i sakupljeno je 33, 3 milijuna eura koji su u potpunosti uloženi u razvoj istraživanja leđne moždine. Donacijama i uplatama startnine je na utrci 2021. ukupno prikupljeno 4,1 milijuna eura. 

Ove godine je aplikacija Wings for Life koordinirala svijet, preko nje su se sudionici u invalidskim kolicima i trkači prijavili za sudjelovanje te je 30 minuta nakon starta utrke, koji je u Hrvatskoj bio u 13 sati, krenuo virtualni auto. On kada dostigne sudionika, označava kraj utrke. Cross Sport je ukupno otrčao 340 kilometara, pri čemu se izdvojila Josipa Filipović koju je virtualni auto sustigao na najdaljem, 26. kilometru. 

Sudionici su trčali u različitim uvjetima i na različitom terenu, bilo da je padala kiša ili snijeg, ili pak sijalo sunce. Neki su trčali obalom, a neki šumom. U Delnicama je deset članova Cross Sporta trčalo dionicu željeznička postaja – INA – Lujzijana te su prijatelji i navijači osigurali okrijepu sudionicima. 

„Nije važno jesi li profesionalni sportaš, rekreativac ili početnik, trčiš li, šetaš ili se odguruješ u kolicima, na Wingsu smo svi zajedno, i to je ono posebno. Trčimo za one koji ne mogu“ zaključio je Darko.